Export date: Sun Nov 19 10:25:13 2017 / +0000 GMT

e-Dergi

“İÜ dergileri birer marka değeri taşıyor”

İstanbul Üniversitesi dergileri, Stratejik Araştırmalar Merkezi aracılığıyla Elektronik Dergi platformuna geçirilmiştir.

Teknolojinin hızla gelişmesi, bilgiyi daha hızlı biçimde erişebilme isteği ve internetin günden güne hayatımızdaki yerinin artması, elektronik dergi kavramını gündeme getirmiştir. Akademik çevre, yayıncılar ve araştırmacılar açık erişim ve elektronik dergiler gibi alternatif çözümler üretme ihtiyacı duymuşlardır.

E-Dergi Sistemi; bilgiye erişimin hızlandığı çağımızda, basılı materyallerin elektronik ortamda bulunmasını sağlamıştır. Özelikle bilimsel alanda bilginin paylaşımını arttırmıştır.

Elektronik Yayın; Elektronik ortamda oluşturulmuş ya da elektronik ortama sonradan aktarılmış dijital yayın yada bilgidir.

Elektronik Dergi: Belirli aralıklarla yayınlanan, kalite kontrolden geçmiş yazılardan oluşan ve elektronik iletişim kanalları kullanarak dağıtılıp erişilen bilgidir.

E- Derginin Avantajları;

• Makalelerin derginizde hangi aşamada olduğu online menülerden takip edilebilmesi,

• E-Dergilerin basılı dergilere göre daha az maliyetle gerçekleştirilmesi,

• Basılı yayınlardan daha kısa sürede kullanıma hazır hale gelmesi,( Editör değerlendirmeleri ve hakem onayı ile kabul edilen makaleler; online sistemde dergide yayınlanacak, böylece de derginin basımına kadar sürecek uzun süreler yerine en kısa sürede okuyucu ile buluşacak)

• Bir makaleye aynı anda birden fazla kullanıcının erişilebiliyor olması,

• Elektronik dergilerin saklama koşuları basılı dergilere göre daha elverişli olması,

• (Çünkü zamanla basılı dergilerde fiziksel alanda yer sorunu meydana gelecektir.)

• Elektronik Dergilerin tasnifinin, raflardaki yerlerini almaları ve kullanıcıya sunulma işlemlerinin daha kolay olması.

"Basılı kaynaklardaki azalma, bilimsel kaynakların azaldığı anlamına gelmez."

** e-Dergi Sistemi'ne bağlanmak için TIKLAYINIZ.

** Mayıs 2011 tarihinde İletim Gazetesi'nde yayınlanan Prof. Dr. Alper CİHAN Röportajı için TIKLAYINIZ.

Post date: 2012-02-15 15:35:21
Post date GMT: 2012-02-15 13:35:21

Post modified date: 2013-03-28 18:51:26
Post modified date GMT: 2013-03-28 16:51:26